Sufleu de ştevie
PrinteazaSufleu de ştevie: Alegi şi speli 1-1,5 kg de frunze de ştevie proaspete, le fierbi bine, apoi le toci. Intr-o tigaie pui 3-4 linguri de unt (sau ulei) şi, când s-a încins, adaugi 2 linguri de făină.
După ce făina s-a rumenit uşor, adaugi ştevia tocată fin şi o laşi să se călească timp de câteva minute.
In acest timp amesteci continuu şi adaugi o ceşcuţă cu smântână, câte puţin, lei cratiţa de pe foc şi conţinutul obţinut îl amesteci cu 2-3 linguri de brânză rasă şi puţină sare. Când s-a răcit, pui 3 gălbenuşuri, apoi albuşurile bătute spumă.
Ungi o formă, de preferat vas termorezistent, şi torni compoziţia. Mai pui 1-2 linguri de unt (ulei) deasupra, presari puţină brânză rasă şi dai sufleul la cuptor, la foc mic, pentru 30 de minute.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- sufleu de stevie
- sufleu de stevie cu branza