Sufleu de ştevie

Printeaza

Sufleu de ştevie: Alegi şi speli 1-1,5 kg de frun­ze de ştevie proaspete, le fierbi bine, apoi le toci. Intr-o tigaie pui 3-4 linguri de unt (sau ulei) şi, când s-a încins, adaugi 2 linguri de făină.

După ce făina s-a rumenit uşor, adaugi ştevia tocată fin şi o laşi să se călească timp de câteva minute.

In acest timp amesteci continuu şi adaugi o ceşcuţă cu smântână, câte puţin, lei cratiţa de pe foc şi conţinutul obţinut îl amesteci cu 2-3 linguri de brânză rasă şi puţină sare. Când s-a răcit, pui 3 gălbenuşuri, apoi albuşurile bătute spumă.

Ungi o formă, de preferat vas termorezistent, şi torni compoziţia. Mai pui 1-2 linguri de unt (ulei) deasupra, presari puţină brânză rasă şi dai sufleul la cuptor, la foc mic, pentru 30 de minute.

 

Pofta buna!

 

 

Incoming search terms:

  • sufleu de stevie
  • sufleu de stevie cu branza

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.