Sufleu cu şuncă şi praz
PrinteazaO reteta delicioasa de sufleu cu sunca si praz din: cartofi, praz, sunca afumata, smantana, usturoi, lapte, branza, oua, sare si piper.
- 1 kg de cartofi
- 4 fire de praz
- 100 g sunca afumata
- 1/2 catel de usturoi
- 200 ml de smantana
- 200 ml de lapte
- 150 g de branza
- 4 oua
- sare
- piper
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Curăţaţi cartofii şi tăiaţi-i rondele subţiri. Tăiaţi firele de praz în bucăţi de cca. 2 cm lungime, iar şunca, tăiaţi-o cubuleţe.
Ungeţi cu grăsime o formă, apoi ungeţi-o cu usturoi.
Aşezaţi rondelele de cartofi în straturi. Aşezaţi printre ele prazul şi şunca. Incălziţi smântână şi laptele. Topiţi acolo brânza şi lăsaţi-o să se răcească.
Incorporaţi ouăle şi condimentaţi amestecul obţinut. Turnaţi-l peste cartofi şi coaceţi sufleul cca. o oră.
Sufleu cu şuncă şi praz
Poftă bună!