Sufleu cu sunca, ricotta si parmezan

Printeaza

Sufleu cu sunca, ricotta si parmezan din: faina, sare, oua, ulei de masline, sunca afumata, ricotta, parmezan, galbenus, piper, albus, ceapa, rosii decojite, amestec de ierburi, otet, patrunjel.

Ingrediente:

  • 250 g faina
  • sare
  • 2 oua
  • 4 linguri ulei de masline
  • 100 g sunca afumata taiata cuburi
  • 250 g ricotta
  • 50 g parmezan ras
  • 1 galbenus
  • piper
  • 1 albus
  • 1 ceapa
  • 400 g rosii decojite (conserva)
  • 1 lingura amestec de ierburi italienesti
  • 1 lingura otet
  • 2 linguri patrunjel tocat

 

Mod de preparare:

Se framanta un aluat din faina, sare, oua, 2 linguri de ulei; se adauga eventual putina apa rece.

Se modeleaza o bila de aluat si se infasoara in folir transparentă; se lasă să se odihnească cca 30 min. Se amestecă şunca împreună cu ricotta, parmezan şi gălbenuş; se sărează şi se piperează.

Pe planşeta tapetată cu făină se întinde o foaie de aluat şi se decupează din ea discuri (0 8 cm).

In mijlocul fiecărui disc de aluat se aşază câte o linguriţă de umplutură şi se ung marginile cu albuş bătut; se pliază sub formă de semilune şi se presează marginile, ca să se lipească bine. Se răsucesc în jurul unui deget şi se lipesc colţurile unul de altul.

Se obţin ravioli, care se pun la fiert în apă clocotită cu sare cca 5 min. Se încinge cuptorul la 200°C.

Se ung 4 forme mici de sufleu sau una mare. Se toacă ceapa şi se căleşte în 2 linguri de ulei; se adaugă roşiile şi se condimentează cu sare, piper, verdeţuri şi oţet aromat.

Se lasă să se scurgă pastele şi se aşază în formă, cu sosul. Se presară caşcaval şi se coace cca 15 min. Se presară pătrunjel tocat.

Sufleu cu sunca, ricotta si parmezan

Sufleu_cu_sunca_ricotta_si_parmezan

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.