Sufleu de telina cu bacon
PrinteazaSufleu de telina cu bacon din: bacon, smantana, lapte, usturoi, rozmarin, mustar dijon, telina, cartofi.
Ingrediente:
- 150 g bacon tăiat fâşii
- 420 ml smântână dulce
- 350 ml lapte
- 2 căţei de usturoi tocaţi
- 1 lingură rozmarin proaspăt, tocat
- 1 lingură muştar de Dijon
- 1 rădăcină de ţelină decojită (cca 500 g)
- 500 g cartofi decojiţi şi tăiaţi felii subţiri
Mod de preparare:
încinge cuptorul la 170 °C. Pe o tavă tapetată cu hârtie de copt se aşază fâşiile de bacon şi se coc la cuptor până ce devin crocante. Intr-o crăticioară se pun la fiert smântână cu lapte, usturoi, rozmarin şi muştar.
Când dau în clocot, se ia imediat vasul de pe foc. Se taie sferturi rădăcina de ţelină şi apoi se taie felii.
Pe fundul formei de sufleu se aşază un strat subţire de sos şi se aşază deasupra un strat de felii de ţelină. Se sărează şi se presără o parte din fâşiile de bacon.
toarnă sos de smântână şi se aşază deasupra un strat de felii de cartofi. Se continuă tot aşa, până ce se epuizează ingredientele, alternând straturile.
Ultimul strat trebuie să fie din cartofi; se toarnă deasupra restul de sos şi se coace la cuptor timp de cca 1 oră sau 75 min. Este gata când se rumeneşte.
scoate sufleul din cuptor şi se lasă să se odihnească cca 5 min; înainte de servire.
Sufleu de telina cu bacon
Pofta buna!