Sufleu turcesc

Printeaza

Sufleu turcesc din: carne de vita, galbenusuri, pesmet, oregano, boia, ceapa, usturoi, paine, ulei, rosii.

 

Ingrediente:Sufleu turcesc

  • 400 g carne tocata de vită
  • 5 gălbenuşuri
  • 4 linguri pesmet
  • 1 lingură oregano uscat
  • sare, piper
  • 1/2 linguriţă boia de ardei dulce
  • 1 ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 300 g pâine tăiată bucăţi
  • 250 g iaurt cremos
  • boia de ardei iute
  • 250 g roşii cherry tăiate în jumătate

Preparare:

Frământaţi carnea tocată, 1 gălbenuş, pesmetul, oregano, sarea, piperul, boiaua de ardei dulce.

Tocaţi ceapa şi 1 căţel de usturoi, apoi adăugaţi-le în amestecul de mai sus.

Incingeţi cuptorul la 225°C. Ungeţi forma de sufleu cu restul usturoiului.

Presăraţi înăuntru bucăţile de pâine şi prăjiţi-le circa 4 minute. După aceea, luaţi-le de pe foc. Reduceţi temperatura la 180°C.

Amestecaţi iaurtul, 4 gălbenuşuri, 2 linguri de ulei, sare, piper şi boiaua de ardei iute.

Aşezaţi în formă roşiile, chiftelele, crutoanele şi sosul de iaurt, apoi coaceţi totul cca. 15-20 de minute.

Eventual ornaţi sufleul cu puţină verdeaţă.

Sufleu turcesc

retete

Sufleu de Păstârnac

Sufleu de Păstârnac din: pastarnac, unt, faina, lapte, oua, branza maturata, nucsoara, sare, piper. Redescoperă păstârnacul printr-o rețetă sofisticată și surprinzător de simplă. Păstârnacul, cu aroma sa dulceagă și ușor picantă, este baza perfectă pentru un sufleu cremos și aerat. Oferind o combinație ideală între nutrienți și gust, acest sufleu promite să fie un hit […]

retete

Sufleu de clatite cu spanac – Reteta pentru diabetici

retete

Sufleu de parmezan

Sufleu de parmezan din: unt, faina, lapte, parmezan, oua si pesmet. Ingrediente: 200 gr unt 3 linguri faina 1/2 l lapte 150g parmezan ras (sau cascaval) 5 oua pesmet     Mod de preparare Se pune untul intr-un vas pe foc ca sa se topeasca, se adauga faina si se lasa sa se prajeasca pina […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.