Sufleu de urzici
PrinteazaO reteta de sufleu de urzici, unt, oua, lapte, faina, sare si piper.
Poate te intereseaza si:
- Supa de urzici cu praz, cartofi si smantana
- Portofele cu cremă de urzici şi ciocolata
- Ciorba de urzici cu stevie si loboda
- Urzici cu rosii uscate si muguri de pin
- Rulada cu urzici si telemea
- 800 g urzici
- 100 g unt
- 4 ouă
- 200 ml lapte
- 70 g făină
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi urzicile şi le speli foarte, foarte bine în mai multe ape. Le fierbi în apă cu sare aproximativ 8 minute, după care le strecori şi le treci prin sită.
Intr-o tigaie pui untul să se topească, adaugi făina pe care o amesteci repede, tragi tigaia de pe foc şi torni laptele amestecând energic ca să se desfacă făina în lapte, îl mai dai într-un clocot şi după ce se răceşte îl adaugi în piureul de urzici.
Incorporezi gălbenuşurile, potriveşti de sare şi piper şi la final pui albuşurile bătute spumă. Torni amestecul într-un vas uns cu unt şi tapetat cu pesmet şi-l dai la cuptor pentru 20 de minute, la foc iute.
Sufleu de urzici
Pofta buna!
Incoming search terms:
- sufleu de urzici