Sufleu vanilat
PrinteazaSufleu vanilat din: faina, oua, zahar, ciocolata alba, unt, esenta de vanilie, faina.
- 300 g făină
- 12 gălbenuşuri
- 12 albuşuri
- 150 g zahăr
- 200 g ciocolată albă
- 100 g unt
- o fiolă esenţă de vanilie
- făină, pentru forme
Mod de preparare:
Gălbenuşurile se freacă bine cu jumătate din cantitatea de zahăr, iar ciocolata ruptă bucăţi cu untul se topesc la bain-marie. Se amestecă din când în când pentru a ajuta topirea.
Albuşurile se bat cu restul zahărului, pentru a obţine o spumă fermă în care se pun ciocolata si untul, crema de gălbenuşuri, esenţa de vanilie si, la final, făina în ploaie. Se omogenizează uşor.
Formele de copt se ung cu unt şi se tapetează cu făină, se umplu pe trei sferturi cu aluat şi se coc maximum 10 minute.
Sufleu vanilat
Pofta buna!