Sufleu de varza alba cu smantana
PrinteazaSufleu de varza alba cu smantana din: varza, oua, unt, smantana, faina, branza , sare, piper, pesmet.
- 3 ouă
- o varză mică
- 75-100 g unt
- o lingură şi jumătate de smântână
- o lingură făină
- o lingură de brânză
- sare
- piper
- pesmet
Mod de preparare:
Se spală varza, se curăţă de frunzele veştede şi se taie în patru bucăţi.
Se fierbe, 10-15 minute, în apă cu sare. După fierbere, se lasă la scurs, până se răceşte, după care se toacă mărunt. Separat, se freacă, într-un castron, untul cu făina, se adaugă smântână, brânza rasă şi gălbenuşurile, unul câte unul, amestecându-se până se incorporează toate ingredientele. Varza, tocată mărunt, se adaugă la compotziţia de mai sus, se sărează şi se piperează.
Se amestecă bine.
Se adaugă albuşurile, bătute spumă, amestecându-se, în continuare, până la obţinerea unei compoziţii omogene. Se unge, cu unt, o formă de Jena, se toamă amestecul, se presară, pe deasupra, pesmet şi se pun feliuţe subţiri de unt. Se bagă la cuptor, la foc potrivit, unde se ţine până creşte şi se rumeneşte.
Se serveşte fierbinite, din vasul în care s-a copt.
Pofta buna!