Sufleu de varza alba cu smantana

Printeaza

Sufleu de varza alba cu smantana din: varza, oua, unt, smantana, faina, branza , sare, piper, pesmet.

Ingrediente:

  • 3 ouă
  • o varză mică
  • 75-100 g unt
  • o lingură şi jumătate de smântână
  • o lingură făină
  • o lingură de brânză
  • sare
  • piper
  • pesmet

 

Mod de preparare:

Se spală varza, se curăţă de frunzele veştede şi se taie în patru bucăţi.

Se fierbe, 10-15 minute, în apă cu sare. După fierbere, se lasă la scurs, până se răceşte, după care se toacă mărunt. Separat, se freacă, într-un castron, untul cu făina, se adaugă smântână, brânza rasă şi gălbenuşurile, unul câte unul, amestecându-se până se incorporează toate ingredientele. Varza, tocată mărunt, se adaugă la compotziţia de mai sus, se sărează şi se piperează.

Se amestecă bine.

Se adaugă albuşurile, bătute spumă, amestecându-se, în continuare, până la obţinerea unei compoziţii omogene. Se unge, cu unt, o formă de Jena, se toamă amestecul, se presară, pe deasupra, pesmet şi se pun feliuţe subţiri de unt. Se bagă la cuptor, la foc potrivit, unde se ţine până creşte şi se rumeneşte.

Se serveşte fierbinite, din vasul în care s-a copt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.