Sufleu de varza creata

Printeaza

Sufleu de varza creata din: varza, oua, ulei sau untura, faina, lapte, jambon sau carne afumata, cascaval, pesmet,

Ingrediente:

  • 800 g varză creaţă
  • 4 ouă
  • 3 linguri untdelemn sau 60 g untură
  • eventual unt
  • 80 g făină
  • 500 ml lapte
  • 50 g jambon sau carne afumată
  • 50 g caşcaval ras, o lingură pesmet, 200 g smântână, sare

 

Mod de preparare:

Se prepară un sos alb din grăsime, făină, lapte şi se răceşte pe jumătate. Varza creaţă se fierbe, nervurile groase se îndepărtează, se lasă să se scurgă apa şi se taie tăiţei subţiri.

La sosul alb se adaugă gălbenuşurile, varza creaţă, caşcavalul ras (eventual 100 g came afumată, tocată) şi-spuma de la albuşuri.

toarnă într-o tavă mică smălţuită, unsă şi tapetată cu pesmet, sau intr-un vas de Jena, şi se coace la foc potrivit, până se desprinde de pe acul de probă.

Dacă s-a copt, se serveşte tăiat pătrate, stropit cu 200 ml smântână.

Se poate prepara ca şi celelate sufleuri, fiert pe aburi. Este foarte consistent, se poate servi şi ca fel principal.

 

Pofta buna!

 

 

Tocanita de ciuperci – Reteta savuroasa si simplu de preparat

Reteta savuroasa si simplu de preparat. Aceasta reteta este ideala atat pentru vegetarieni, cat si pentru cei care doresc sa reduca consumul de carne. Ciupercile sunt bogate in proteine si fibre, iar combinatia cu ceapa si usturoi ofera un gust profund si aromat. Ingrediente 500 g ciuperci (champignon, pleurotus sau mix […]

 

 

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.