Sufleu de parmezan din: unt, faina, lapte, parmezan, oua si pesmet. Ingrediente: 200 gr unt 3 linguri faina 1/2 l lapte 150g parmezan ras (sau cascaval) 5 oua pesmet Mod de preparare Se pune untul intr-un vas pe foc ca sa se topeasca, se adauga faina si se lasa sa se prajeasca pina […]
Sufleu de varza cruda
PrinteazaSufleu de varza cruda din: oua, varza cruda, faina, smantana sau lapte, branza, pesmet, sare.
Ingrediente:
- 3 ouă crude
- 1 varză crudă mică sau mijlocie
- 1-2 linguri făină
- 2 linguri smântână sau lapte dulce
- 2 linguri brânză rasă
- pesmet
- sare
Mod de preparare Sufleu de varza cruda:
Se fierbe varza în apă cu sare 15-20 de minute. După ce se scurge de apă şi se răceşte, varza se toacă fin.
Separat, într-un vas se amestecă smântână (laptele), făina, brânza rasă, 2 linguri ulei (unt) şi cele trei gălbenuşuri crude.
Se adaugă apoi varza tocata.
După ce amestecul devine omogen, se adaugă în final albuşurile bătute spumă şi se amestecă în continuare până ce se obţine o compoziţie cât mai omogenă.
Compoziţia se pune într-o tavă emailată sau din sticlă termorezistentă, bine unsă şi presărată cu pesmet.
Deasupra compoziţiei se presară de asemenea pesmet. Se dă la cuptor şi se fine cam 30 de minute, la foc mediu/mic.
Sufleul se serveşte cald, eventual cu smântână.
Pofta buna!
Sufleu de malai din: malai, branza telemea, oua, unt si sare. Sufleul este un preparat culinar delicios și elegant, cunoscut pentru textura sa pufoasă și gustul bogat. Această mâncare este preparată în principal dintr-o bază de ouă și alte ingrediente care pot varia, cum ar fi brânza, ciocolata sau fructele. Sufleurile se bazează pe ouă […]