Sufleu de varza cu smantana
PrinteazaSufleu de varza cu smantana din: varza, unt, smantana, oua, pesmet, faina, cascaval, sare.
- 800 g varză albă
- 100 g unt
- 100 g smântână
- 3 ouă
- 2 linguri pesmet
- 5 linguri făină
- 25 g caşcaval
- sare
- unt şi pesmet pentru uns şi tapetat
Mod de preparare:
Se curăţă, se spală şi se opăreşte varza, după care se taie fideluţă şi se amestecă bine cu untul (75 g) frecat cu faină, smântână (75 g), caşcavalul ras, sarea, gălbenuşurile şi, la urmă, albuşurile bătute spumă.
Se toarnă compoziţia într-o formă unsă cu unt şi tapetată cu pesmet, se adaugă deasupra restul de unt, de smâmtână şi pesmetul, se pune în cuptorul încins, la foc iute, 20 de minute.
Pofta buna!