Sufleu de varza
PrinteazaSufleu de varza
Ingrediente:
- varză mijlocie
- 100 g unt
- 3 ouă
- 2 linguri smântână
- 1 lingură făină
- 1 lingură brânză rasă
- 1 lingură pesmet
- sare
- piper
- ardei gras roşu
- roşii
Mod de preparare:
Sufleu de varza: Tai varza în 4 şi o pui la fiert pentru 10 minute. O scurgi, o toci mărunt şi o laşi deoparte.
Separi albuşurile de gălbenuşuri, amesteci gălbenuşurile cu făina, smântână şi brânza rasă, apoi le omogenizezi cu varza tocată.
Baţi albuşurile spumă, le adaugi cu atenţie în amestecul cu varză şi potriveşti de sare şi piper.
Ungi cu unt o formă care merge la cuptor, torni compoziţia pentru sufleu, presari pesmetul şi pui şi bucăţele de unt.
Coci sufleul 30 de minute, la foc potrivit.
Răstorni sufleul cald pe un platou şi îl aduci la masă. Aşezi în mijloc o floare din fâşii de varză printre care pui felii de roşii, iar de jur împrejur pui rondele de roşii.
Pofta buna!