Sufleu de vinele cu şuncă

Printeaza

Sufleu de vinele cu şuncă

Ingrediente:Sufleu de vinele cu şuncă

  • 6 vinete potrivite
  • sare
  • 3 pahare lapte
  • 250 g unt
  • 120 g caşcaval
  • 5 ouă
  • 150 g şuncă
  • 1 1/2 lingură făină
  • 600 g roşii
  • 6 căţei usturoi
  • cimbru

 

Mod de preparare:

Vinetele se curăţă şi se taie în lungime (cu un cuţit inoxidabil), se dă puţină sare şi după 1 /2 oră se spală, se storc şi se pun pe şervet. Se sotează în unt (pe ambele părţi) într-o tigaie smălţuită.

Se aşază apoi într-un vas de gratinat uns cu unt, se face un sos alb (din făină, 80 g unt şi lapte) care se împarte in două jumătate se amestecă cu şunca tăiată mărunt, se dă puţină sare şi se toarnă pe vinete, iar a doua jumătate se amestecă cu caşcavalul ras, gălbenuşurile, puţină sare şi cu albuşul bătut spumă, apoi se pune sosul cu şunca şi se dă totul la cuptor.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.