Sufleu de vinele cu şuncă
PrinteazaSufleu de vinele cu şuncă
Ingrediente:
- 6 vinete potrivite
- sare
- 3 pahare lapte
- 250 g unt
- 120 g caşcaval
- 5 ouă
- 150 g şuncă
- 1 1/2 lingură făină
- 600 g roşii
- 6 căţei usturoi
- cimbru
Mod de preparare:
Vinetele se curăţă şi se taie în lungime (cu un cuţit inoxidabil), se dă puţină sare şi după 1 /2 oră se spală, se storc şi se pun pe şervet. Se sotează în unt (pe ambele părţi) într-o tigaie smălţuită.
Se aşază apoi într-un vas de gratinat uns cu unt, se face un sos alb (din făină, 80 g unt şi lapte) care se împarte in două jumătate se amestecă cu şunca tăiată mărunt, se dă puţină sare şi se toarnă pe vinete, iar a doua jumătate se amestecă cu caşcavalul ras, gălbenuşurile, puţină sare şi cu albuşul bătut spumă, apoi se pune sosul cu şunca şi se dă totul la cuptor.
Pofta buna!