Sufleu de vinete cu cascaval

Printeaza

Sufleu de vinete cu cascaval

Ingrediente:

  • 5 vinete
  • 1 ceapă
  • 1/2 lingură unt topit sau 3 lin­guri uni proaspăt
  • 1 lingură făina
  • 2-3 linguri caşcaval sau parmezan ras
  • 2 ouă
  • lapte
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Sufleu de vinete cu cascaval: Alegem vinete egale, le spălăm şi le potrivim forma, retezîndu-le puţin vîrful şi coada.

Tăiem în lung o felie de vînătă din partea bombată. Prăjim foarte puţin vinetele în unt, le scoatem şi le lăsăm să se răcească.

Cînd s-au răcit, le sco­bim prin partea tăiată, lăsînd puţin miez pe fund şi pe pereţi.

Ungem cu unt un vas rezistent la foc şi aşezăm vinetele una lîngă alta, cu par­tea scobită în sus. Tocăm o ceapă şi o prăjim în unt.

Tocăm şi miezul vinetelor fără seminţe şi-l amestecăm cu ceapa. Dăm sare, piper şi prăjim. Cînd s-au mu­iat,, punem făină.

Amestecăm bine şi ţurnăm lapte fierbinte, cît cuprinde. Com­poziţia trebuie să rămînă tare. Luăm cratiţa de la foc, punem 1-2 linguri caşca­val, amestecăm, adăugăm gălbenuşurile, continuînd a amesteca.

Batem albuşurile spumă şi le amestecăm cu compoziţia, punînd cîte o lingură de compoziţie în albuş, în timp ce amestecăm mereu cu lingura de sus în jos. Adăugăm sare (dacă trebuie), pâţin caşcaval şi o bucă­ţică de unt, cît o alună mică.

Umplem vinetele cu această compozi­ţie şi le dăm la cuptor potrivit 20-25 minute.

Le servim în vasul în care s-au copt.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Banuiesc ca sunt de fapt vinete umplute cu sufleu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.