Sufleu de vinete cu cascaval
PrinteazaSufleu de vinete cu cascaval
Ingrediente:
- 5 vinete
- 1 ceapă
- 1/2 lingură unt topit sau 3 linguri uni proaspăt
- 1 lingură făina
- 2-3 linguri caşcaval sau parmezan ras
- 2 ouă
- lapte
- sare
- piper
Mod de preparare:
Sufleu de vinete cu cascaval: Alegem vinete egale, le spălăm şi le potrivim forma, retezîndu-le puţin vîrful şi coada.
Tăiem în lung o felie de vînătă din partea bombată. Prăjim foarte puţin vinetele în unt, le scoatem şi le lăsăm să se răcească.
Cînd s-au răcit, le scobim prin partea tăiată, lăsînd puţin miez pe fund şi pe pereţi.
Ungem cu unt un vas rezistent la foc şi aşezăm vinetele una lîngă alta, cu partea scobită în sus. Tocăm o ceapă şi o prăjim în unt.
Tocăm şi miezul vinetelor fără seminţe şi-l amestecăm cu ceapa. Dăm sare, piper şi prăjim. Cînd s-au muiat,, punem făină.
Amestecăm bine şi ţurnăm lapte fierbinte, cît cuprinde. Compoziţia trebuie să rămînă tare. Luăm cratiţa de la foc, punem 1-2 linguri caşcaval, amestecăm, adăugăm gălbenuşurile, continuînd a amesteca.
Batem albuşurile spumă şi le amestecăm cu compoziţia, punînd cîte o lingură de compoziţie în albuş, în timp ce amestecăm mereu cu lingura de sus în jos. Adăugăm sare (dacă trebuie), pâţin caşcaval şi o bucăţică de unt, cît o alună mică.
Umplem vinetele cu această compoziţie şi le dăm la cuptor potrivit 20-25 minute.
Le servim în vasul în care s-au copt.
Pofta buna!
Banuiesc ca sunt de fapt vinete umplute cu sufleu