Sufleu de vinete cu mozzarella
PrinteazaSufleu de vinete cu mozzarella din: vinete, sare, piper, rosii, rozmarin, ceapa, usturoi, ulei de masline, pesmet, mozzarella, ulei.
- 500 g vinete
- sare
- piper
- 500 g rosii
- rozmarin proaspat tocat
- 200 g ceapa
- 2 catei de usturoi
- 4 linguri ulei de masline
- 100 g pesmet
- 300 g mozzarella
- ulei
Mod de preparare:
Indepartezi codita vinetelor, le speli si le tai felii groase de circa 5 mm.
Presari feliile de vinete cu sare si le lasi sa stea circa 10 minute, pentru a nu pierde din amareala.
Le clatesti apoi sub jet de apa rece. Oparesti rosiile cateva minute in apa clocotita, apoi le cureti de pielita cu un cutit ascutit.
Tai miezul bucati si indepartezi semintele. Condimentezi cu sare, piper si cu rozmarin macinat. Cureti ceapa si o tai cubulete.
Cureti usturoiul si il pisezi. Ceapa si usturoiul le calesti in ulei incins, la foc potrivit.
Cand au devenit aurii, presari pesmetul si amesteci. Scurgi mozzarella si o tai felii.
Ungi cu ulei o forma termorezistenta, torni jumatate din compozitia de ceapa si o intinzi uniform in vas.
Feliile de vinete, de mozzarella si bucatile de rosii le asezi in straturi alternative, sub forma de evantai.
Presari deasupra restul de compozitie de ceapa si rozmarin proaspat.
Coci circa 30 de minute, la foc potrivit, in cuptorul incins, la 200C.
Sufleu de vinete cu mozzarella
Pofta buna!