Sufleuri de ciocolata
PrinteazaSufleuri de ciocolata din: faina, cacao, zahar, lapte, oua, unt, esenta de vanilie.
- 125 g făină cu factor de creştere
- 30 g cacao
- 125 g zahăr tos
- 75 ml lapte
- 2 ouă
- 60 g unt nesărat, topit
- 1 linguriţă esenţă de vanilie
- 75 g zahăr brun
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul 4/180°C. Unge cu unt 4×250 g boluri rezistente la cuptor.
Intr-un bol cerne faîna şi jumătate din cacao. Adaugă zahărul si un praf de sare. In alt bol combină laptele, ouăle, untul şi vanilia.
In bolul cu făina fă o adâncitură în mijloc şi adaugă câmpoziţia obţinută. Combină pănâ când se omogenizează şi apoi toarnă în boluri. Aşază-le în tava de copt.
Combină zahărul brun cu cacaua rămasă şi 250 ml de apă fierbinte. Toarnă câte puţin în fiecare bol, pe dosul unei linguri.
Dă la cuptor 20-25 minute, până când suprafaţa se întăreşte. Sosul va cădea la fundul bolului în timp ce se coace.
Sufleuri de ciocolata
Pofta buna!