Suflleu de peşte cu ghimbir
PrinteazaSuflleu de peşte cu ghimbir
- 500 g fileuri de peşte
- 150 g miez de pîine albă
- 200 ml lapte dulce
- 5 ouă
- o lingură de smîntîrînă
- o ceapă albă
- un căţel de usturoi
- 50 g unt
- un sfert de linguriţă de pudră de ghimbir
- o limetă
- cimbru
- sare, piper
- legume de sezon
Preparare:
Fileurile de peşte se taie în bucăţi mai mici, se curăţă de oase şi se fierb b în apă cu sare. scot cu o spumieră, se pun într-un bol şi se pasează. Miezul de pîinne se înmoaie în laptele dulce, se stoarce şi se pune într-un castron.
Se adaugă peştele, smîntînă, sarea, piperirul, ceapa tocată mărunt, usturoiul şi pudra de ghimbir.
Se presară a cimbru tocat, suc de lămîie şi se amestecă bine cu o fruculiţă pînă cînd se încorporează toate ingredientele. Ouăle se mixează pînă cînd î dublează volumul, se pun peste ingredientele din vas şi se amestecă cu grijă, ca să nu se lase compoziţia.
Se unge o formă cu unt, se presară cu pesmet şi se toarnă compoziţia. Aceasta se introduce în cuptor şi se coace 25-30 de minute la foc potrivit sau pînă cînd capătă o culoare aurie.
Pofta buna!