Suflleu de peşte cu ghimbir

Printeaza

Suflleu de peşte cu ghimbir

Ingrediente:Suflleu de peşte cu ghimbir

  • 500 g fileuri de peşte
  • 150 g miez de pîine albă
  • 200 ml lapte dulce
  • 5 ouă
  • o lingură de smîntîrînă
  • o ceapă albă
  • un căţel de usturoi
  • 50 g unt
  • un sfert de linguriţă de pudră de ghimbir
  • o limetă
  • cimbru
  • sare, piper
  • legume de sezon

Preparare:

Fileurile de peşte se taie în bucăţi mai mici, se curăţă de oase şi se fierb b în apă cu sare. scot cu o spumieră, se pun într-un bol şi se pasează. Miezul de pîinne se înmoaie în laptele dulce, se stoarce şi se pune într-un castron.

Se adaugă peştele, smîntînă, sarea, piperirul, ceapa tocată mărunt, usturoiul şi pudra de ghimbir.

Se presară a cimbru tocat, suc de lămîie şi se amestecă bine cu o fruculiţă pînă cînd se încorporează toate ingredientele. Ouăle se mixează pînă cînd î dublează volumul, se pun peste ingredientele din vas şi se amestecă cu grijă, ca să nu se lase compoziţia.

Se unge o formă cu unt, se presară cu pesmet şi se toarnă compoziţia. Aceasta se introduce în cuptor şi se coace 25-30 de minute la foc potrivit sau pînă cînd capătă o culoare aurie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.