Pasta de sunca afumata din: sunca afumata, oua, unt, smantana, piper. Ingrediente: 200 g sunca afumata 4 oua 150 g unt 2 linguri smantana piper, dupa gust Mod de preparare: Şunca se dă prin maşina de tocat de trei ori si se dă la rece. La bain-marie, se pun ouăle cu smântână si se […]
Sunca afumata cu rumegus amestecat cu malai
PrinteazaSunca afumata cu rumegus amestecat cu malai
Alegem şunca, o tăiem bucăţi mai mari şi o punem într-un borcan, un rând de şuncă, un rând de sare şi usturoi şi procedăm astfel până umplem vasul. Completăm cu apă şi ţinem şunca la rece timp de două săptămâni.
Scoatem apoi şunca, o punem la vânt până se scurge şi apoi o afumăm 1-2 zile. Noi o afumăm cu rumeguş amestecat cu mălai. Luăm apoi fiecare bucată în parte, o înfăşurăm în hârtie de sac.
Intr-o ladă punem un strat de sare, un rând de şuncă înfăşurată în hârtie. Ultimul rând trebuie să fie de sare. O păstrăm în beci, cămară sau undeva la rece şi chiar şi vara şunca este tot fragedă şi bună.
Sunca afumata cu rumegus amestecat cu malai
Poftă bună!
poate iti place si:
Pasta de sunca afumata
Sunca de Praga fiarta in zeama de varza
Sunca de Praga fiarta in zeama de varza din: zeama de varza, sunca de porc afumata, dafin. Ingrediente: 4l zeamă de varză limpede 1-2 bucăţi de şuncă de porc afumată dafin Mod de preparare: Razi şunca de fum, o pui la fiert în zeamă de varză caldă, adaugi dafin şi o fierbi 3-4 ore. […]
Cum se prepara sunca prin sarare sau afumare
Pulpa din spate, căreia i se scoate osul primcipal şi se taie piciorul de la încheietură în jos reprezintă şiunca propriu-zisă. Spata este piciorul din faţă, căruia i se secot toate oasele împreună cu „lopăţica“. Şunca din pulpă se prepară cu şoriciul pe ea. Cea de pe spată, din care se prepară rulada, se curăţă […]
Pofta buna!