Sunca afumata cu rumegus amestecat cu malai

Printeaza

 Sunca afumata cu rumegus amestecat cu malai

Alegem şunca, o tăiem bucăţi mai mari şi o punem într-un borcan, un rând de şuncă, un rând de sare şi usturoi şi procedăm ast­fel până umplem vasul. Completăm cu apă şi ţinem şunca la rece timp de două săptămâni.

Scoatem apoi şunca, o punem la vânt până se scurge şi apoi o afumăm 1-2 zile. Noi o afumăm cu rumeguş amestecat cu mălai. Luăm apoi fiecare bucată în parte, o înfăşurăm în hârtie de sac.

Intr-o ladă punem un strat de sare, un rând de şuncă înfăşurată în hârtie. Ultimul rând trebuie să fie de sare. O păstrăm în beci, cămară sau unde­va la rece şi chiar şi vara şunca este tot fragedă şi bună.

Sunca afumata cu rumegus amestecat cu malai

retete

 

 

Poftă bună!

 

 

 


poate iti place si:

Pasta de sunca

Pasta de sunca afumata

Pasta de sunca afumata din: sunca afumata, oua, unt, smantana, piper. Ingrediente: 200 g sunca afumata 4 oua 150 g unt 2 linguri smantana piper, dupa gust   Mod de preparare: Şunca se dă prin maşina de tocat de trei ori si se dă la rece. La bain-marie, se pun ouăle cu smântână si se […]

 

 

retete

Sunca de Praga fiarta in zeama de varza

Sunca de Praga fiarta in zeama de varza din: zeama de varza, sunca de porc afumata, dafin. Ingrediente: 4l zeamă de varză limpede 1-2 bucăţi de şuncă de porc afumată dafin   Mod de preparare: Razi şunca de fum, o pui la fiert în zeamă de varză caldă, adaugi dafin şi o fierbi 3-4 ore. […]

 

Slănină cu sparanghel şi şofran

Cum se prepara sunca prin sarare sau afumare

Pulpa din spate, căreia i se scoate osul primcipal şi se taie piciorul de la încheietură în jos reprezintă şiunca propriu-zisă. Spata este piciorul din faţă, căruia i se secot toate oasele împreună cu „lopăţica“. Şunca din pulpă se prepară cu şoriciul pe ea. Cea de pe spată, din care se prepară rulada, se curăţă […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.