Sunca afumata

Printeaza

Sunca afumata din: sunca, usturoi, sare, ou, boia.

Ingrediente:Sunca afumata

  • apa
  • sare
  • usturoi
  • ou
  • sunca
  • boia

 

 

Mod de preparare:

Intr-o oală de 50 l se face o saramură din apă, sare şi un castronel de usturoi pisat. Este gata când oul crud stă deasupra apei.

Se pune în saramură şunca tăiată bucăţi mari, se lasă 4 săptămâni, apoi se scoate şi se lasă să se scurgă 2-3 zile, după care se dă la fum.

Se presară cu boia dulce şi se atârnă în pod sau pe balcon.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.