Suncă in aspic
PrinteazaSuncă in aspic din: sunca, unt, aspic, coniac, frisca, piper, sare.
Ingrediente:
- 350 g şuncă
- 250 g unt
- 250 g aspic
- 25 g coniac
- 50 g frişcă
- 2,5 g piper
- sare
- culoare roşie
Mod de preparare:
Se curăţă şunca de toată grăsimea, se taie carnea rămasă în bucăţi mici şi se trece de două ori prin maşina de tocat (a doua oară prin sita deasă).
Se ia unt moale şi se bate bine cu o lopăţică de lemn pînă devine ca o spumă, peste care se adaugă treptat cîte puţină şuncă, amestecînd continuu, pentru a obţine o pastă uniformă.
Se adaugă piper pisat şi cernut, sare după gust şi coniac.
Se freacă bine, iar la urmă se adaugă frişcă bătută (fără zahăr) şi cîteva picături de culoare roşie alimentară. Se amestecă uşor. Se umple cu această compoziţie o formă şi se dă la rece.
După ce s-a răcit, se scufundă forma în apă caldă, răsturnînd-o apoi pe platou.
Se netezeşte cu o lopăţică pe margini şi deasupra, se ornează şi se glasează de 2—3 ori cu aspic. Se poate păstra la rece timp de cîteva zile, putînd fi întrebuinţată şi pentru sandvişuri.
Se adaugă cîteva picături de culoare roşie alimentară, deoarece untul şi frişca decolorează şunca.
Pofta buna!