Sunca la Saramură: Tradiție și Savoare în Bucătăria Ta din: sunca de porc, apa, sare, zahar, piper, dafin, piper, rozmarin, usturoi. Sunca la saramură reprezintă o tehnică veche, care își păstrează popularitatea datorită capacității de a transforma carne obișnuită într-un deliciu cu arome concentrate și o textură de neegalat. Această metodă de conservare, prin utilizarea […]
Sunca si carne afumate
PrinteazaSunca si carne afumate din: sunca, carne, sare, piper si usturoi
Ingrediente:
- suncă
- carne (mşchi sau pulpă)
- sare
- piper
- usturoi
Mod de preparare:
Sunca si carne afumate: Şunca, mai ales cea de pe burtă, redusă la grosimea de 2 cm, se taie bucăţi de circa 10-30 cm, iar carnea se taie fâşii lungi, groase cât trei degete.
Se prepară o saramură din apăcu sare (80 g la litru), piper şi usturoi zdrobit, ce se fierbe câteva minute.
Bucăţile de şuncă şi carne se pun în saramură rece, într-un vas suficient de mare, să le acopere bine.
După şapte-opt zile, în care bucăţile se întorc zilnic, se lasă la zvântat două zile, apoi se dau la fum călduţ trei-patru zile.
Bucăţile se păstrează învelite în hârtie într-o cămară răcoroasă. Şunca se poate servi ca atare, cu ceapă roşie sau prăjită.
Carnea este de preferat a se consuma prăjită împreună cu cartofi, alături de murături şi un vin roşu de buturugă.
Poftă bună!
Andive cu Șuncă și Emmentaler din: andive, sunca, branza, unt, faina, nucsoara, pesmet. Acest preparat cald, reconfortant, aduce în prim-plan textura cremoasă a brânzei Emmentaler topite, îmbrățișând suculența andivelor și savoarea șuncii. Perfect pentru seri răcoroase sau când dorești să impresionezi la o cină cu familie și prieteni, acest gratin promite o experiență culinară memorabilă. […]