Sunca cu boia
PrinteazaSunca cu boia din: slanina, zeama de varza, boabe de piper, boabe de ienibahar, usturoi, boia.
- 1 kg slănină împănată (de pe burtă)
- 1,5 l zeamă de varză
- 2 foi de dafin
- 1 lingură de boabe de piper
- 1 lingură de boabe de ienibahar
- 6 căţei de usturoi
- boia
Mod de preparare:
Pune zeama de varză într-o oală, aşază slănina, adaugă foile de dafin, ienibaharul şi boabele de piper. Fierbe slănina până când devine fragedă (furculiţa s-o pătrundă uşor).
Scoate-o din zeamă şi las-o să se zvânte. Pisează usturoiul şi freacă bine slănina pe toate părţile (dacă vrei, şi cu boia). Las-o câteva zile să absoarbă condimentele.
Serveşte-o cu ceapă roşie.
Sunca cu boia
Pofta buna!