Şuncă cu salvie si cartofi

Printeaza

Şuncă cu salvie si cartofi din: cartofi, carne de porc, bacon, salvie, lamaie, unt, usturoi, dafin, vin alb, curry, sare, piper, ulei, varza, sfecla rosie.

Ingrediente:Sunca cu salvie si cartofi

  • 4 cartofi
  • 800 g carne de porc cu grăsime şi şorici
  • 200 g bacon
  • 10 frunze de salvie
  • o lămâie
  • 50 g unt
  • doi căţei de usturoi
  • dafin
  • 500 ml vin alb sec
  • o lin­guriţă de pudră de curry
  • sare
  • piper
  • ulei
  • varză murată
  • salată de sfeclă roşie

 

Mod de preparare:

Carnea de porc se spală, se aşază într-o tavă, se crestează pe partea cu şoriciul, se unge cu ulei şi se condimentează. In crestături se introduc 5 frun­ze de salvie, fâşii de bacon şi se presară cu pudră de curry.

Se toarnă vinul alb şi o cană cu apă, se presară usturoiul feliat, două frunze de salvie tocate şi o frunză de dafin. Se introduce tava în cuptor şi se coace la foc mediu până ce carnea poate fi pătrunsă cu dinţii unei furculiţe, adăugând apă caldă dacă mai este nevoie.

Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se taie rondele. Se stropesc cu ulei, se presară restul de curry, sare, piper şi restul de salvie tocată.

Se amestecă, se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coc 15-20 de minute la foc mediu sau până când devin aurii şi se servesc alături de carnea de porc tăiată felii. Se pot servi cu o salată de varză murată sau salată de sfeclă roşie.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.