Sunca de casa

Printeaza

O reteta simpla de sunca de casa din: pulpa de porc, azotat natural de sodiu, foi de dafin, coriandru, piper, cuisoare, zahar, vin si ienibahar.

Ingrediente:Sunca de casa

  • o bucată de pulpă de porc
  • 10 g salpetru de Chile (azotat natural de sodiu)
  • 3 foi de dafin
  • 20 g coriandru
  • două g piper
  • 4 cuişoare
  • 50 g zahăr
  • 200 ml vin
  • două g ienibahar

 

Mod de preparare:

Din salpetru de Chile, foi de dafin, coriandru, piper, cuişoare, sare şi apă se prepară un baiţ, care se fierbe 10 minute şi se lasă să se răcească. Se aşază în acest baiţ pulpa de porc, astfel încât să fie com­plet acoperită.

Se ţine la rece 7-10 zile. Se scoate din baiţ, se zvântă şi se pune în afumătoare, la un fum călduţ. Se lasă 4-5 zile. în ultima zi se ţine 2-3 ore la fum cald. Se fierbe apoi în apă, în care se adaugă un pahar de vin, ienibahar şi piper.

 

Poftă bună!

 

Incoming search terms:

  • sunca de casa

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.