Sunca de casa
PrinteazaO reteta simpla de sunca de casa din: pulpa de porc, azotat natural de sodiu, foi de dafin, coriandru, piper, cuisoare, zahar, vin si ienibahar.
- o bucată de pulpă de porc
- 10 g salpetru de Chile (azotat natural de sodiu)
- 3 foi de dafin
- 20 g coriandru
- două g piper
- 4 cuişoare
- 50 g zahăr
- 200 ml vin
- două g ienibahar
Mod de preparare:
Din salpetru de Chile, foi de dafin, coriandru, piper, cuişoare, sare şi apă se prepară un baiţ, care se fierbe 10 minute şi se lasă să se răcească. Se aşază în acest baiţ pulpa de porc, astfel încât să fie complet acoperită.
Se ţine la rece 7-10 zile. Se scoate din baiţ, se zvântă şi se pune în afumătoare, la un fum călduţ. Se lasă 4-5 zile. în ultima zi se ţine 2-3 ore la fum cald. Se fierbe apoi în apă, în care se adaugă un pahar de vin, ienibahar şi piper.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- sunca de casa