Sunca din piept de pui
PrinteazaSunca din piept de pui din: piept de pui, boia, usturoi, marar, oregano, sare, piper.
- 1 kg piept de pui
- 1 lingură boia
- 7-10 căţei de usturoi
- 1 lingură cu sare
- 1 lingură mărar uscat
- 1 lingură oregano
- 1/2 lingură piper
- 40 g gelatină la plic
Mod de preparare:
Se spală carnea, apoi se şterge cu un şervet de bucătărie. Se taie carnea în fâşii, se pune într-un bol. Peste carne se adaugă gelatina, sarea, piperul, condimentele şi usturoiul pisat.
Se amestecă bine şi se lasă la marinat 1-2 ore.
Intr-o pungă pentru cuptor se pun fâşiile de pui, fără a lăsa spaţii între ele. Se leagă punga cu aţă alimentară, se dau câteva găuri cu o scobitoare, apoi se aşază într-o tavă de chec. Se dă la cuptor pentru 60 de minute.
Se scoate şi se aşază o greutate peste ea.
Se lasă la frigider minimum 8 ore.
Pofta buna!