Sunca fiarta cu vin
PrinteazaSunca fiarta cu vin din: sunca, sare, apa, vin, condimente.
- sunca
- sare
- apa
- vin
- condimente
Mod de preparare:
Şunca se ţine, pentru desărare, 2-3 ore în apă călduţă. Se pune la fiert în atâta apă cât să o acopere, adăugându-se condimente după preferinţa fiecăruia: piper boabe, frunze de dafin, ienibahar şi oţet (2-3 linguri la un litru de apă).
Se fierbe la foc domol, 3-4 ore în funcţie de volum. Se încearcă dacă este făcută, cu ajutorul unei furculiţe; dacă aceasta pătrunde uşor în came, înseamnă că este fiartă.
Se ia apoi de pe foc şi se lasă să se răcească în zeama în care a fiert.
După ce şunca a fiert pe jumătate în apa în care s-au pus condimente, se adaugă vin, continuându-se fierberea până ce este gata.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/sunca-fiarta-cu-vin html