Sunca glasata cu miere
PrinteazaO şuncă glasată cu miere este, din mai multe motive, o mâncare festivă. In primul rând, datorită aspectului ei. Bucata de carne este învelită într-o crustă caramelizată, de culoare arămie care dezvăluie, când este tăiată în felii, o carne de un roz strălucitor.
Indiferent ce altceva mai e în meniu, şunca glasată cu miere va ajunge mereu în centrul atenţiei. Contrastului cromatic îi corespunde un contrast al gusturilor. Pe de o parte, avem dulceaţa mierii, care a pătruns carnea, iar pe de altă parte, gustul sărat al şuncii. Şunca provenită de la pulpa porcului este mai întâi sărată, apoi fiartă.
Şunca glasatâ poate fi cumpărată gata preparată în magazine, dar la fel de bine poate fi făcută şi acasă. Glazura nu conţine doar miere, ci şi zahăr brun (pentru o textură mai crocantă) şi unt (pentru o aromă mai puternică).
Pe măsură ce se frige la cuptor, şunca se unge frecvent cu glazura.