Sunca de Praga fiarta in zeama de varza

Printeaza

Sunca de Praga fiarta in zeama de varza din: zeama de varza, sunca de porc afumata, dafin.

Ingrediente:Sunca de Praga fiarta in zeama de varza

  • 4l zeamă de varză limpede
  • 1-2 bucăţi de şuncă de porc afumată
  • dafin

 

 

 

 

 

Mod de preparare:

Razi şunca de fum, o pui la fiert în zeamă de varză caldă, adaugi dafin şi o fierbi 3-4 ore.

Procedezi ca şi la cea fiartă în apă.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Sunca fiarta cu vin

Sunca fiarta cu vin

Sunca fiarta cu vin din: sunca, sare, apa, vin, condimente. Ingrediente: sunca sare apa vin condimente   Mod de preparare: Şunca se ţine, pentru desărare, 2-3 ore în apă călduţă. Se pune la fiert în atâta apă cât să o acopere, adăugându-se condimente după preferinţa fiecăruia: piper boabe, frunze de dafin, ienibahar şi oţet (2-3 […]

 

Sunca fiarta cu vin

Sunca fiarta si coapta

O bucată mare de şuncă este atât de maleabilă, încât poate fi gătită la toate cele trei mese, precum şi la gustările dintre ele. De secole bune, ţăranii foloseau iarna, în loc de carne, şunca provenită de la porcii tăiaţi toamna. Şunca este preparată din carne de la pulpa porcului, care se conservă prin sărare, […]

 

Sunca fiarta in otet cu boia si cimbru

Sunca fiarta in otet cu boia si cimbru

Sunca fiarta in otet cu boia si cimbru din: sunca, tet, apa, piper, dafin, busuioc, cimbru, boia.   Ingrediente : 1 bucată de şuncă proaspătă, nea­fumată 1 pahar oţet 2 căni apă boabe de piper 1 foaie de dafin 1 crenguţă busuioc 1 crenguţă cimbru boia dulce cimbru mărunţit   Mod de preparare: Pui la fiert […]

 

Sunca_fiarta_cu_crumpi_si_sos

Sunca fiarta cu crumpi si sos

Sunca fiarta cu crumpi si sos din: ciolane de sunca, morcovi, patrunjel, ceapa, pastarnac, telina, gulie, cartofi, untura de porc, marar, faina, conopida, smantana, lapte, taitei, sare, piper, condiment. Ingrediente: 2 ciolane de şuncă afumată 2 morcovi 2 rădăcini de pătrunjel 2 cepe 1 pastărnac 1 ţelină mică 1 gulie 1 kg cartofi 3 linguri […]

 

Muschi de porc cu bulete de cartofi

Sunca fiarta si afumata

 Sunca fiarta si afumata După 2 săptămâni scoatem şunca de la sare şi preparăm astfel: încălzim un tuci (ceaun) mare de apă şi adăugăm 3-4 pacheţele de piper boabe, 1 fachet foi de dafin, o mână bună de cimbru şi o strachină de usturoi pisat. Punem şuncile în această conpoziţie şi lăsăm să dea un […]

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.