Sunca afumata din: sunca, usturoi, sare, ou, boia. Ingrediente: apa sare usturoi ou sunca boia Mod de preparare: Intr-o oală de 50 l se face o saramură din apă, sare şi un castronel de usturoi pisat. Este gata când oul crud stă deasupra apei. Se pune în saramură şunca tăiată bucăţi mari, se […]
Suncă la saramură
PrinteazaTai şunca felii şi le aşezi într-un borcan larg la gură astfel: un rând de şuncă, un rând de căţei de usturoi, piper boabe şi foi de dafin.
După ce umpli borcanul, faci o saramură (sărată să fie ca să stea oul deasupra), pe care o torn peste şuncă, astfel încât sa le acopări.
Legi borcanele cu celofan sau le capsezi şi le aşezi în cămară.
Când vreai să consumi şuncă, o scoti şi o fierbi în apă cu foi de dafin. E bună cu usturoi sau muştar.
După ce o scoţi de la saramură, dacă-ţi place, o poţi afuma.
Poate te intereseaza si:
- Slanina, sunca, muschi si costita tinute la saramura si afumate
- Sunca si carne afumate
- Prepararea şuncilor prin sărare sau prin afumare
- Tăierea, parlirea sau opărirea porcului
Suncă la saramură
Poftă bună!
Poate te intereseaza si:
Cum se prepara sunca prin sarare sau afumare
Pulpa din spate, căreia i se scoate osul primcipal şi se taie piciorul de la încheietură în jos reprezintă şiunca propriu-zisă. Spata este piciorul din faţă, căruia i se secot toate oasele împreună cu „lopăţica“. Şunca din pulpă se prepară cu şoriciul pe ea. Cea de pe spată, din care se prepară rulada, se curăţă […]
Pofta buna!
Incoming search terms:
- sunca la saramura
- sunca in saramura
- sunca la saramura cu usturoi
- slanina in saramura la borcan
Bine ca am gasit reteta de sunca la saramura