Suncă la saramură

Printeaza

Tai şunca felii şi le aşezi într-un borcan larg la gură astfel: un rând de şuncă, un rând de căţei de usturoi, piper boabe şi foi de dafin.

După ce umpli borcanul, faci o saramură (sărată să fie ca să stea oul deasupra), pe care o torn peste şuncă, astfel încât sa le acopări.

Legi borcanele cu celofan sau le capsezi şi le aşezi în cămară.

Când vreai să consumi şuncă, o scoti şi o fierbi în apă cu foi de dafin. E bună cu usturoi sau muştar.

După ce o scoţi de la saramură, dacă-ţi place, o poţi afuma.

Poate te intereseaza si:

 

Suncă la saramură

Suncă la saramură

Poftă bună!

 


Poate te intereseaza si:

Sunca de pui cu boia

Sunca afumata

Sunca afumata din: sunca, usturoi, sare, ou, boia. Ingrediente: apa sare usturoi ou sunca boia     Mod de preparare: Intr-o oală de 50 l se face o saramură din apă, sare şi un castronel de usturoi pisat. Este gata când oul crud stă deasupra apei. Se pune în saramură şunca tăiată bucăţi mari, se […]

Slănină cu sparanghel şi şofran

Cum se prepara sunca prin sarare sau afumare

Pulpa din spate, căreia i se scoate osul primcipal şi se taie piciorul de la încheietură în jos reprezintă şiunca propriu-zisă. Spata este piciorul din faţă, căruia i se secot toate oasele împreună cu „lopăţica“. Şunca din pulpă se prepară cu şoriciul pe ea. Cea de pe spată, din care se prepară rulada, se curăţă […]

 

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • sunca la saramura
  • sunca in saramura
  • sunca la saramura cu usturoi
  • slanina in saramura la borcan

1 comentariu

  1. Bine ca am gasit reteta de sunca la saramura

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.