Sunculiţă fiartă în bere
PrinteazaSunculiţă fiartă în bere din: piept de porc, usturoi, lamaie, bere, ceapa, sare, piper si boia iute.
- kg piept de porc
- 3-4 catei de usturoi
- 1 lamaie
- 1 doza de bere
- 1 ceapa
- sare
- piper
- boia iute
Mod de preparare:
Fasonează şunca, freac-o cu puţină sare, apoi împăneaz-o ici-colo cu feliuţe de usturoi. Pune carnea într-o tavă mai adâncă.
Toarnă în tavă două degete de apă, adaugă ceapa, sare şi piper boabe şi dă la cuptor, la foc potrivit, 1-1 1/2 ore.
Când scade sosul, completează cu bere. Spre final, adaugă 3-4 felii subţiri de lămâie (cu tot cu coajă) şi boiaua. Din când în când, stropeşte carnea cu sosul din tavă.
Când e gata, las-o să se răcească în tavă, apoi scoate-o şi dă-o la aer rece şi uscat. O poţi lăsa 2-3 zile la fum rece, dacă ai posibilitatea.
Când îi vine vremea, o poţi servi caldă (ca friptură cu legume) sau rece, cu ţuică.
Sunculiţă fiartă în bere
Pofta buna!
Nu m-am gandit sa fierb sunculita in bere, eu de obicei las carnea la macerat in bere, este apoi foarte frageda