Supa a la grec

Printeaza

Supa a la grec din: pui, ceapa, ardei, sare, telina, patrunjel, pastarnac, morcovi, boabe de piper, unt, ou, zeama de lamaie, patrunjel si faina.

Ingrediente:Supa_a_la_grec

  • un pui
  • 1-2 cepe
  • 2 ardei
  • sare
  • o telina radacina si frunze
  • o radacina patrunjel
  • un pastarnac
  • 2 morcovi
  • 3-4 boabe de piper
  • piper macinat
  • 50 g unt
  • un ou
  • zeama de la 1-2 lamai
  • 1-2 legaturi patrunjel
  • 3 lingurite faina

 

Mod de preparare:

Se curăţă şi se spală puiul. Se pune să fiarbă în apă cu un praf de sare. Se lasă să fiarbă la foc mic, de la început până la sfârşit, ca să nu scadă brusc. Se curăţă legumele şi se spală bine. Se pun să fiarbă întregi împreună cu puiul. Oala se acoperă cu un capac.

Se verifică dacă au fiert legu­mele şi puiul, apoi se iau de pe foc şi se strecoară în altă oală. Se sparge oul, se bate bine cu un praf de sare şi se adaugă făina cernută. Se obţine o cremă con­sistentă şi pune în supă trecută prin furculiţă.

Supa se lasă să mai dea în clocot câteva minute, se condimentează cu sare şi piper, după gust, iar după ce s-a luat de pe foc se adaugă untul şi se serveşte ornată cu pătrunjel verde şi zeamă de lămâie.

Supa a la grec

Supa_a_la_grec

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Supa de pui a la grec nu e pentru oricine, dar dupa ce faci o supa din asta si iti iese intr-adevar gustoasa poti sa te consideri mandra de tine 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.