Supa a la grec
PrinteazaSupa a la grec din: pui, ceapa, ardei, sare, telina, patrunjel, pastarnac, morcovi, boabe de piper, unt, ou, zeama de lamaie, patrunjel si faina.
- un pui
- 1-2 cepe
- 2 ardei
- sare
- o telina radacina si frunze
- o radacina patrunjel
- un pastarnac
- 2 morcovi
- 3-4 boabe de piper
- piper macinat
- 50 g unt
- un ou
- zeama de la 1-2 lamai
- 1-2 legaturi patrunjel
- 3 lingurite faina
Mod de preparare:
Se curăţă şi se spală puiul. Se pune să fiarbă în apă cu un praf de sare. Se lasă să fiarbă la foc mic, de la început până la sfârşit, ca să nu scadă brusc. Se curăţă legumele şi se spală bine. Se pun să fiarbă întregi împreună cu puiul. Oala se acoperă cu un capac.
Se verifică dacă au fiert legumele şi puiul, apoi se iau de pe foc şi se strecoară în altă oală. Se sparge oul, se bate bine cu un praf de sare şi se adaugă făina cernută. Se obţine o cremă consistentă şi pune în supă trecută prin furculiţă.
Supa se lasă să mai dea în clocot câteva minute, se condimentează cu sare şi piper, după gust, iar după ce s-a luat de pe foc se adaugă untul şi se serveşte ornată cu pătrunjel verde şi zeamă de lămâie.
Supa a la grec
Pofta buna!
Supa de pui a la grec nu e pentru oricine, dar dupa ce faci o supa din asta si iti iese intr-adevar gustoasa poti sa te consideri mandra de tine 🙂