Supa de agrise cu carne afumata
PrinteazaO reteta de supa de agrise cu carne afumata din: agrise, carne afumata, ceapa, orez, galbenus, smantana, patrunjel, sare, piper si zahar.
- 250 g agrise
- 500 g carne afumata sau costita, ciolan, sunca
- 1 ceapa
- 2 linguri orez
- 1 galbenus
- 200 ml smantana
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
- zahar
Mod de preparare:
Tăiaţi carnea în bucăţi potrivite, puneţi-le la fiert în 31 apă rece, împreună cu ceapa tocată mărunt, sare şi piper.
Când carnea s-a înmuiat, adăugaţi în oală orezul spălat în mai multe ape şi agrişele curăţate de codiţe.
Fierbeţi supa la foc potrivit. Când toate ingredientele sunt fierte, luaţi vasul de pe foc şi adăugaţi treptat gălbenuşul frecat cu smântână, zahăr şi cu 2 linguri apă rece.
Presăraţi pătrunjel tocat înainte de servire.
Pofta buna!