Supa alba cu galuste de gris
PrinteazaSupa alba cu galuste de gris din: pui, oua, gris, ceapa, morcovi, telina, cartofi, sare, piper, verdeata, branza telemea.
- 1 pui sau 1/2 pasare mare
- 2 oua
- 6 linguri cu gris
- 1 ceapa
- 4 morcovi
- 1 telina
- 4 cartofi
- sare
- piper
- verdeata
- 6 felii de branza telemea
Mod de preparare:
Curăţaţi carnea, o porţionaţi (păstraţi pieptul), o puneţi cu apă rece cât s-o acopere la foc mic, daţi în clocot. Aruncaţi apa, spălaţi oala şi carnea, umpleţi cu 2 l de apă rece şi lăsaţi să fiarbă la foc tare. După 10 min puneţi în supă legumele curăţate şi spălate (întregi).
Fierbeţi până se înmoaie carnea, scoateţi legumele (din morcovii, ţelina şi cartofii fierţi puteţi face o salată de legume cu maioneză, pe care o serviţi a doua zi) şi carnea şi faceţi găluştele: bateţi ouăle spumă, puneţi grişul în ploaie, puneţi sare, amestecaţi energic.
Când aluatul se ţine de furculiţă luaţi cu linguriţa, puneţi în supa pe care aţi oprit-o din clocot găluştele, adăugaţi 1 pahar cu apă rece şi acoperiţi vasul. Săraţi. Fierbeţi 20 min, presăraţi verdeaţă, stingeţi focul. Serviţi supa caldă, cu brânză telemea alături.
Pofta buna!