Supa andaluza cu carne de rata
PrinteazaSupa andaluza cu carne de rata din: carne de rata, vin, praz, prune, zahar, patrunjel, sare, piper.
- 1,2 kg carne de raţă
- 3 l apă
- 1 os de viţel
- 1 pahar cu vin roşu
- 350 g praz
- sare
- piper
- 350 g prune uscate
- 25 g zahăr
- pătrunjel verde
Mod de preparare:
Spălaţi foarte bine raţa, după ce aţi curăţat-o şi aţi trecut-o prin flacără. Puneţi-o la fiert cu 3 l de apă şi osul de viţel.
Luaţi cu mare atenţie spuma, apoi puneţi prazul tăiat julienne, sare şi piper boabe (8-10 bucăţi)
Când raţa este fiartă, scoateţi-o, tăiaţi-o în bucăţi egale, îndepărtaţi şi osul de viţel din supă, turnaţi apoi vinul roşu în supă şi puneţi pătrunjel tocat.
Separat, lângă supa andaluză, aduceţi pe masă prunele fierte şi fără sâmburi.
Pofta buna!