Supă andaluză tradiţională
PrinteazaSupă andaluză tradiţională din: ulei de masline, paine, usturoi, rosii, ceapa, castarveciori, ardei gras, apa, otet, chimen, sare, piper.
- 150 ml ulei de masline
- 150 g paine
- 2 catei de usturoi
- 400 g rosii
- 2 cepe medii
- 2-3 castarveciori
- 1 ardei gras
- 1,5 l apa
- 2 linguri otet
- chimen macinat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi pâinea de coajă, înmuiaţi miezul cu apă, apoi stoarceţi-1. Curăţaţi roşiile, cepele, castraveţii şi ardeiul, puneţi-le în blender , Impreună cu miezul de pâine şi cu usturoiul; procesaţi până devin o pastă. Adăugaţi treptat uleiul, bătând cu telul.
Turnaţi apoi oţetul şi apă, puţin câte puţin, bătând continuu, până când supa are consistenţa dorită. Săraţi şi piperaţi. Această supă se serveşte rece, cu crutoane.
Supă andaluză tradiţională
Pofta buna!