Supă de anghinare
PrinteazaSupă de anghinare din: anghinare, cartofi, ceapa, unt, lapte de soia, piper si sare.
Ingrediente:
- 450 gr. de anghinare
- 450 gr. de cartofi
- 1 ceapă spaniolă
- 30 gr. de unt
- 500 mililitri de lapte din soia
- piper şi sare după gust
Mod de preparare:
Curăţă de coajă, spală şi taie cubuleţe anghinarea, cartofii şi ceapa.
Într-un litru de apă fierbe legumele împreună cu untul şi condimentele până se înmoaie.
Când legumele sunt moi scurge-le într-o strecurătoare.
Pune lichidul din oală într-o tigaie pentru sos, adaugă laptele din soia şi fierbe supa din nou.
Mai adaugă apă dacă este prea groasă. Se serveşte cu cubuleţe mici din pâine de hrişcă rumenite în unt sau în ulei vegetal
Pofta buna!