Supa de gulii, telina si ardei gras din: gulii tinere, ceapa, radacina de telina, smantana, ou, ardei gras galben sau verde, ulei, sare, piper alb macinat. Ingrediente: 2 gulii tinere, de dimensiune mijlocie 1 ceapă 1 rădăcină de ţelină 150-200 g smântână 1 ou 1 ardei gras galben sau verde 2 linguri ulei sare piper alb […]
Supa de ardei copti
PrinteazaSupa de ardei copti din: ardei, ceapa, morcov, telina, rosii, usturoi, iaurt, busuioc, unt, sare, otet.
- 1 kg ardei (roşii, galbeni, portocalii)
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1/2 ţelină
- 2-3 roşii
- 1 căţel de usturoi
- 1-2 borcanele iaurt
- busuioc
- 1 linguriţă unt
- sare
- 500 ml apă
- oţet balsamic
Mod de preparare:
Coci ardeii, îi presari cu sare şi îi laşi acoperiţi pentru un sfert de oră. Apoi îi cureţi de coji, seminţe şi cotoare şi îi pui într-un vas.
Toci usturoiul şi ceapa şi le sotezi în unt încins, iar când ceapa a devenit sticloasă, adaugi legumele tăiate bucăţi.
Torni apoi 500 ml apă, pui un praf de sare şi laşi să dea în câteva clocote.
Când legumele sunt fierte, le scoţi cu o spumieră şi le pui într-un blender, împreună cu ardeii copţi curăţaţi şi sosul lăsat de ei. Mixezi de câteva ori şi diluezi cu apa de la fiert.
Adaugi iaurtul bine scurs, potriveşti gustul de sare şi adaugi 1-2 linguriţe cu oţet balsamic, pentru un gust mai acrişor sau un praf de chili, pentru un gust mai picant.
Serveşti supa cu busuioc proaspăt, presărat deasupra.
Supa de ardei copti
Pofta buna!
poate iti place si:
Supa de rosii cu ardei dulce si busuioc
Supa de rosii cu ardei dulce si busuioc din: roşii, ardei rosii, ulei de măsline extra virgin, ardei iute roşu, sare, piper negru, usturoi, oţet din vin roşu, supă de pui sau de legume, frunze de busuioc. Ingrediente: 15 roşii coapte mari 3 ardei roşii medii aproximativ 7 linguri de ulei de măsline extra virgin 1 lingură de ardei iute roşu, fără seminţe, […]
Pofta buna!