Supa de ardei cu rosii si ceapa
PrinteazaSupa de ardei cu rosii si ceapa din: ulei, ardei, ceapa, rosii, paine, usturoi, sare, piper, sos, mascarpone.
Ingrediente:
- câteva picături de ulei
- 2 ardei graşi roşii, mari
- o ceapă roşie, tocată grosier
- 350 gr roşii tăiate în jumătăţi
- o pâine (baghetă) cu coaja mai groasă
- un căţel de usturoi
- 600 ml supă limpede de legume
- sare
- piper negru măcinat
- o linguriţă sos Worcestershire
- 4 linguri cremă mascarpone (sau brânză de vaci grasă)
Mod de preparare Supa de ardei cu rosii si ceapa:
Preîncălziţi cuptorul circa 20 minute înainte de a vă apuca de gătit. Ungeţi o cratiţă cu puţin ulei, puneţi în cratiţă ardeii tăiaţi bucăţi şi ceapa tocată şi coaceţi la cuptor circa 10 minute.
Adăugaţi roşiile şi mai lăsaţi cratiţa în cuptor încă 20 minute (sau până când ardeii devin moi).
Tăiaţi bagheta în felii de 1-1,5 cm grosime. Tăiaţi căţelul de usturoi în jumătate şi cu partea tăiată frecaţi fiecare felie de pâine.
Puneţi feliile de pâine într-o tavă mare şi băgaţi-le la cuptor circa 10 minute, întorcându-le pe partea cealaltă la jumătatea timpului.
Scoateţi legumele din cuptor şi lăsaţi-le să se răcească puţin, apoi pasati-le.
Aruncaţi pieliţele şi seminţele, iar peste pulpa rezultată turnaţi supa de legume; adăugaţi sare şi piper după gust şi puneţi supa pe foc, să se înfierbânte.
Intr-un castronel amestecaţi bine sosul Worcestershire cu crema mascarpone sau brânza de vaci.
Puneţi supa în castroane individuale preîncălzite, decoraţi cu o lingură din amestecul de cremă mascarpone şi serviţi imediat cu pâinea cu usturoi.
Pofta buna!