Supă de Aripioare de Rechin cu Ghimbir și Lemongrass

Printeaza

Supă de Aripioare de Rechin cu Ghimbir și Lemongrass din: aripioare de rechin, ulei de masline, ceapa, usturoi, ghimbir, lemongrass, supa de pui, smantana, sare, piper, coriandru.

Supa de aripioare de rechin este un preparat tradițional asiatic apreciat pentru textura sa bogată și gustul delicat.

Această rețetă reinterpretată oferă o versiune modernă a supei, infuzând arome asiatice clasice cu o notă occidentală de cremă și prospețime.

Bucataria Chinezeasca

Reteta Supă de Aripioare de Rechin cu Ghimbir și Lemongrass:

Ingrediente:

  • 500 g aripioare de rechin uscate și înmuiate
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 ceapă medie, tocată mărunt
  • 2 căței de usturoi, tocați mărunt
  • 1 lingură ghimbir ras
  • 1 tulpină de lemongrass, zdrobită
  • 2 litri supă de pui
  • 100 ml smântână pentru gătit
  • Sare și piper negru proaspăt măcinat, după gust
  • 2 linguri coriandru proaspăt tocat, pentru decor

Mod de preparare:

Se spală aripioarele de rechin înmuiate și se scurg bine.

Se încălzește uleiul de măsline într-o oală mare la foc mediu. Se adaugă ceapa tocată și se sotează până devine translucidă, aproximativ 5 minute.

Se adaugă usturoiul tocat, ghimbirul ras și lemongrass-ul zdrobit. Se sotează încă 1 minut, amestecând constant.

Se adaugă aripioarele de rechin și supa de pui. Se aduce la fierbere, apoi se reduce focul la mic și se fierbe la foc mic timp de 45-60 de minute, până când aripioarele devin moi.

Se adaugă smântâna pentru gătit și se amestecă bine. Se fierbe încă 5 minute.

Se condimentează cu sare și piper negru proaspăt măcinat după gust.

Se servește supa fierbinte, decorată cu coriandru proaspăt tocat.

 

Valori Nutriționale (per porție):

  • Calorii: 240 kcal
  • Proteine: 25 g
  • Grăsimi: 12 g
  • Carbohidrați: 8 g

 

Această rețetă de oferă o experiență culinară unică, combinând aromele tradiționale asiatice cu o reinterpretare modernă.

Gustul delicat al aripioarelor de rechin se completează perfect cu notele aromate de ghimbir și lemongrass, iar textura cremoasă a supei oferă o senzație de satisfacție.

Pofta buna!


poate iti place si:

retete

Ciorba de aripioare de rechin cu raci si crab

Ciorba de aripioare de rechin cu raci si crab din: aripioare de rechin uscate, ciorba de pui, hasme, ghimbir, carne de carb, ciuperci, raci, ulei de susan, alcool de orez (sau Xeres), sos de soia, oţet din vin roşu, seminţe de bambus, zahar, maizena. Ingrediente: 1 cutie de 100 g aripioare de rechin uscate 1 l ciorbă de pui 2 […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.