Supa aromata de ceapa
PrinteazaSupa aromata de ceapa din: ceapa, margarina, faina, paine, sare, piper.
- 4 cepe marii
- 4 linguri cu margarina
- 1 lingură cu făină
- 2 l supă limpede de legume sau zeamă de fasole albă
- 6 felii de pâine aurită în ulei fin sau în margarină
- sare
- piper măcinat
Mod de preparare:
Curăţaţi ceapa, tăiaţi-o în două, lăsaţi-o în apă rece câteva minute, apoi tocaţi-o peştişori şi căliţi-o în 2 linguri de margarină, presăraţi faina, stingeţi cu apă rece, lăsaţi să fiarbă pe foc mic. Amestecaţi cu o lingură de lemn.
Răsturnaţi ceapa în oală smălţuită, umpleţi cu 2 l de consomme de legume sau zeamă de fasole albă. Săraţi, acoperiţi oala, fierbeţi la foc mic 15 min, timp în care rumeniţi feliile de pâine în margarina rămasă şi împărţiţi în farfurii.
Umpleţi farfuriile cu supă, presăraţi deasupra puţin piper măcinat, serviţi supa caldă.
Pofta buna!