Supă asiatică cu pui şi ceapă
PrinteazaSupă asiatică cu pui şi ceapă din: piept de pui, ceapa verde, boabe porumb, apa, lapte dulce, ardei iute, usturoi, suc de lamaie, ulei, paine, unt, sare, piper si busuioc.
- doi piepti de pui
- o legatura de ceapa verde
- 300 g boabe porumb
- un litru apa
- 400 ml lapte dulce
- un ardei iute
- doi catei de usturoi
- doua lingurite cu suc de lamaie
- 75 ml ulei
- 500 g paine
- 100 g unt
- sare
- piper
- busuioc
Mod de preparare:
Se încinge puţin ulei într-o cratiţă, se adaugă ceapa tocată mărunt şi se căleşte două minute.
Se pun boabele de porumb, apa, jumătate din laptele dulce, ardeiul iute şi usturoiul tocat mărunt.
Se acoperă cu un capac şi se fierb la foc mediu 20 de minute. Se pasează totul cu un blender şi se pune din nou la fiert.
Piepţii de pui se taie bucăţi mai mici, se prăjesc uşor în uleiul rămas şi se pun în supă.
Se toarnă sucul de lămâie, se condimentează, se adaugă puţin busuioc tocat şi restul de lapte dulce.
Se mai fierbe zece minute, se opreşte focul, se acoperă cu un capac şi se lasă să se odihnească zece minute.
Pâinea se taie felii, apoi cubu- leţe, se pune într-un bol şi se toarnă deasupra untul topit.
Se presară sare, piper şi busuioc tocat după gust, se amestecă, se toarnă totul într-o tavă şi se introduce în cuptor la foc mediu până se rumeneşte pâinea.
Supa se servste calda, impreuna cu crutoanele de paine aromate.
Supă asiatică cu pui şi ceapă
Pofta buna!
Interesanta supa asta!