Supa de pui cu legume – supa baza de pui din: pui, ceapa, morcovi, pastarnac, ridiche, telina, usturoi, patrunjel, cimbru, salvie, rozmarin, dafin, piper boabe, condimente, sare. poate te intereseaza si: Supa limpede de pui Supa limpede de pui din: carcasa de pui, patrunjel, foaie de dafin, cimbru, morcov, ceapa, praz, telina […]
Supa de baza cu pui si verdeturi
PrinteazaSupa de baza cu pui si verdeturi din: carcase de pui, usturoi, tulpini de felină, praz, ceapa, morcovi, frunze de dafin, rozmarin proaspăt, pătrunjel proaspăt, cimbru proaspăt, piper boabe, apa.
Ingrediente:
- 2 kg carcase de pui, tăiate
- 1/2 căpăţână de usturoi, desfăcut, dar nedecojit
- 5 tulpini de felină, tocate mare
- 2 fire de praz medii, tocate mare
- 2 cepe medii, tocate mare
- 2 morcovi mari, tocaţi mare
- 3 frunze de dafin
- 3 fire de rozmarin proaspăt
- 5 fire de pătrunjel proaspăt
- 5 fire de cimbru proaspăt
- 5 boabe întregi de piper negru
- 6 litri de apă rece
Mod de preparare:
Intr-o oală mare, adâncă, cu fundul gros, puneţi carcasele de pui, usturoiul, legumele, toate verdeţurile şi boabele de piper. Adăugaţi apa rece şi aduceţi în clocot, apoi daţi focul mai mic.
Continuaţi să fierbeţi timp de 3-4 ore, luând spuma când este necesar, apoi treceţi supa printr-o strecurătoare fină.
Lăsaţi să se răcească cam o jumătate de oră, apoi congelaţi.
Când supa este rece, trebuie să fie limpede şi să aibă o culoare ca a chihlimbarului. In acest punct, de obicei, pun supa în recipiente mici de plastic şi o îngheţ.
Se păstrează bine în frigider aproximativ 4 zile, iar în congelator, cam 2-3 luni.
Pofta buna!
poate iti place si:
Supa de pui cu legume – Supa baza de pui
Pofta buna!