Supă de berbec cu găină
PrinteazaSupă de berbec cu găină din: carne de berbec, carne de gaina, burtei, ceapa, telina, sare, piper, vin, cimbru, patrunjel, marar, galbenusuri, smantana, ulei, faina, apa.
Ingrediente:
- 600 g carne de berbec
- 350 g carne de găină
- 200 g bureţi
- 1 ceapă
- 1/2 telină
- sare
- piper pisat
- 1 pahar vin
- cimbru
- 1 legătură pătrunjel verde
- 1 legătură mărar
- 2 gălbenuşuri
- 2 linguri smantană
- 40 g ulei
- 1/4 lingură făină
- 3 l apă
Mod de preparare:
Carnea se spală bine, se taie bucăţi egale, se sotează în ulei cu ceapa tocată şi cu făina şi se pune la fiert.
Pe parcurs se adaugă bureţii tăiaţi sotaţi cu vinul, sare, piper pisat şi cimbru.
Cînd carnea a fiert se pune verdeaţa tocată şi se leagă cu gălbenuşurile amestecate cu smantană.
Pofta buna!