Supă de bere
PrinteazaBerea este cunoscută ca o băutură numai bună de stins setea pe timpul verii, însă ea constituie şi ingredientul principal al aşa-numitei supe de bere. Pe vremuri, când nu apăruseră încă în Europa nici cafeaua, nici ceaiul, mulţi oameni îşi începeau ziua cu o supă de bere fierbinte.
Poate te intereseaza si Supa de bere cu ou si carnat
In Germania, Biersuppe se face din bere, la care se adaugă diferite condimente şi se îngroaşă cu făină şi unt. La sfârşit, se drege cu gălbenuşuri frecate cu smântână.
Această supă seamănă întrucâtva cu băutura numită eggnog, care provine, la rândul ei, dintr-o băutură fierbinte numită posset, făcută din lapte, condimente şi bere slabă.
în Alsacia, soupe â biere este un fel de piure savuros făcut din supă de pui, ceapă, pâine, bere şi putină scorţişoară. In Danemarca, supa de bere este cunoscută ca leac pentru mahmureală; aici, ea se prepară din bere brună, pâinea pumpernickel, lămâie, zahăr şi smântână.
Poate te intereseaza si Supă de bere cu hamei
Berea se regăseşte şi în multe alte reţete de supă. Potrivindu-se cu brânzeturile mai iuţi. Ea se foloseşte şi la prepararea consistentei supe de cartofi cu brânză Cheddar.
In supa franţuzească de ceapă, gustul amărui al berii atenuează dulceaţa cepei.
In supa de midii, berea belgiană îşi dă întâlnire cu carnea acestor moluşte. Desigur, unii susţin că supa merge cel mai bine alături de un pahar de bere rece.
Supă de bere
Pofta buna!