Supa berneza din carne de gaina
PrinteazaSupa berneza din carne de gaina
- 1,200 kg came de găină
- 1/4 l frişcă amestecată cu lapte
- 2 legături de tarhon
- 1 linguriţă boia roşie
- 60 g unt
- 1 lingură de făină
- sare
- Maggi
- 1 ceapă
- 2 gălbenuşuri
- 1 albuş
- 3 l apă
Mod de preparare:
Se separă carnea de oase, se toacă mărunt, apoi se amestecă cu albuşul se pisează, se dă prin sită, se amestecă la rece cu 70 g din frişcă amestecată cu lapte, se fac chenele mai mari în formă de carnăciori.
Oasele se fierb 40 de minute cu o ceapă şi oase de viţel sau porc. Apoi se strecoară şi se fierbe cu un rantaş de unt şi făină circa 8 minute.
Foile de tarhon se opăresc se taie şi se pun în supa fierbîndă apoi se leagă cu gălbenuşurile şi restul de frişcă.
Chenelele care au fost fierte în apă fiartă (fără să clocotească), se servesc în supă.
Pofta buna!