Supa Bouillabaisse
PrinteazaSupa Bouillabaisse din: peste, ulei, usturoi, rosii, ceapa, sofran, sare, piper.
- un kg de peşte oceanic proaspăt (cât mai variat: cegă, ţipar, lin, caracudă, scrumbie de mare, barbun, chefal)
- 6 linguri de ulei
- 6-8 căţei de usturoi
- 3-4 roşii
- o ceapă
- o lingură de şofran
- sare
- piper
Mod de peparare:
Peştele se alege, cel mare se taie în bucăţi şi se lasă să se marineze timp de 2-3 ore, împreună cu celelalte ingrediente şi condimente, după care se pune la fiert cu tot cu zeama pentru marinată şi zece pahare de apă caldă.
Se lasă să fiarbă timp de o jumătate de ceas. Pe fundul castronului se aşază felii de pâine prăjită, iar deasupra se toarnă supa şi se serveşte. Se poate consuma şi cu peştele separat sau cu pâinea prăjită alături, unsă cu ulei de măsline, amestecat cu roşii tocate, usturoi şi condimente.
Poftă bună!