Supa cu branza cheddar
PrinteazaSupa cu branza cheddar din: conopida, mazare congelata, cartofi, usturoi, ceapa, unt, apa, smantana, branza cheddar, ceapa verde, patrunjel, crutoane, sare, piper.
- 500 g conopida
- 200 g mazare congelata
- doi cartofi
- un catel de usturoi
- o ceapa
- 20 g unt
- 700 ml apa
- 100 ml smantana
- 200 g branza cheddar
- o legatura ceapa verde
- o legatura de patrunjel
- crutoane de paine
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cartofii se taie cuburi, se fierb in apa cu sare si se pun intr-un bol.
Conopida se rupe in buchetele, se fierbe in apa cu sare, se scurge si se pune intr-un bol.
Mazarea se decongeleaza, se fierbe in apa cu sare si se scoate intr-un bol. Ceapa si usturoiul se toaca marunt.
Se incinge untul intr-o cratita, se pun ceapa si usturoiul, se calesc cinci minute, apoi se adauga conopida si mazarea.
Se condimenteaza, se calesc cinci minute apoi se toarna 700 ml de apa. Se adauga cartofii, se fierbe totul circa 20 de minute, se verifica de gust si se ia oala de pe foc.
Se presara branza cheddar data prin razatoare si se amesteca pana se topeste.
Se lasa sa se raceasca putin, apoi se adauga smantana si se amesteca.
Se pune supa in boluri, se presara deasupra cu ceapa verde si patrunjel tocate marunt, se adauga cateva crutoane de paine si se serveste imediat.
Supa cu branza cheddar
Pofta buna!