Supa de branza cu crutoane
PrinteazaSupa de branza cu crutoane din: morcovi, radacina de patrunjel, radacina de telina, apa, paine toast, cascaval degresat, smantana vegetala, sare, piper, nucsoara, patrunjel.
- 2 morcovi
- 3 radacini de patrunjel
- 1/2 radacina de telina
- 1 l apa
- 3 felii paine toast decojita
- 80 g cascaval degresat
- 50 ml smantana vegetala pentru gatit
- sare
- piper
- 1 praf nucsoara macinat
- 1 lingura patrunjel tocat
Mod de preparare:
Se curăţă legumele şi se taie cubuleţe; se acoperă cu apă şi se dau în clocot; se fierb cca 35 min.
Se taie pâinea cubuleţe şi se prăjesc într-o tigaie fără adaos de grăsime. Se pun deoparte 4 linguri de legume fierte.
Se pune deoparte 1 lingură de caşcaval ras; restul se adaugă în supă şi se lasă să se topească. Se adaugă smântână şi se pasează.
Se potriveşte supa după gust de sare, piper şi nucşoară.
Pe farfurii sau boluri preîncălzite se aşază bucăţi întregi de legume şi se toarnă deasupra supa; se presară restul de caşcaval şi se ornează cu crutoane şi pătrunjel.
Se serveşte supa imediat.
Supa de branza cu crutoane
Pofta buna!