Supă de broccoli cu brânză
PrinteazaSupă de broccoli cu brânză din: broccoli, bacon, ceapa, faina, supa, sare, grasime, branza si chifle.
Ingrediente:
- 500 g broccoli
- 100 g bacon
- 100 g ceapa
- 20 g faina
- 1 cub supa
- sare
- 40 g grasime
- 60 g branza rasa
- 2 chifle
Mod de preparare:
Se curăţă broccoli, se spală sub jet de apă şi se taie în bucăţi mici. Se curăţă ceapa şi se toacă mărunt.
Se curăţă baconul de şorici, după care se taie felii şi se prăjesc până devin crocante. Se adaugă şi ceapa şi se căleşte uşor.
Se adaugă treptat făina şi se mai lasă puţin pe foc. Se adaugă 1,5 l de apă, cubul de supă, se asezonează după gust şi se mai fierbe 20 de minute.
După ce a fiert, se adaugă broccoli şi se mai fierbe cea 5 minute. Intre timp, se prepară crutoanele.
Se taie chiflele (vechi de o zi) în felii de 5 mm grosime. Se ung cu grăsime şi se presară cu brânză rasă.
Se pun în tava de copt, care se bagă în cuptorul preîncălzit la 170 C, timp de cea 15 minute.
Se pun în supă înainte de servire sau se aşază într-un castron separat.
Supă de broccoli cu brânză
Pofta buna!