Supă de broccoli şi Stilton
PrinteazaBroccoli este o legumă pe care mulţi copii nu o pot suferi şi pe care de obicei refuză sâ o mănânce, deşi ea merită toată consideraţia. Insă sub forma unei supe groase, de culoare verde, aromatizată cu nişte brânză cu mucegai Stilton, ar putea câştiga ceva mai mult respect.
Este o supă tradiţională britanică, pentru a cărei preparare se folosesc tulpini de broccoli, care trebuie curăţate. In rest, supa este o simplă combinaţie de ceapă, broccoli şi cartofi, care se fierb până devin o supă de legume.
Cu ajutorul unui blender, se transformă într-un piure nu prea fin, astfel încât sâ păstreze o anumită textură. La sfârşit se adaugă smântână şi puţină brânză Stilton, al cărei gust puternic nu trebuie sâ acopere aroma delicată a supei.
Cum brânza cu mucegai albastru nu este întotdeauna pe gustul tuturor, broccoli se poate combina şi cu alte brânzeturi cu gust mai puternic, precum brânza Cheddar maturată, parmezan sau brânză pecorino sărată.
Servită din conservă sau gătită în bucătăria mamei, supa de broccoli cu brânză Stilton va avea întotdeauna un loc special în inimile britanicilor.
Supă de broccoli şi Stilton
Pofta buna!